Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 272


Kisméretű kihúzható kanapé

Érdekes módon még egy baráti beszélgetés során sem hallottuk azt, hogy valakinek túl nagy a lakása, és emiatt nem tudja berendezni. Bezzeg az ellenkezőjét annál többször, így érdekes lehet a kisméretű, kihúzható kanapé kérdésköre.

 A legjobb barát: a kisméretű kihúzható kanapé

Persze vannak olyan lakások, amiket kifejezetten 1 főre terveztek vagy nagyon maximum kettőre. Mit lehet tenni akkor, ha az amúgy egyszemélyesre berendezett életünkbe érkezik egy társ?! Mik azok a berendezési tárgyak, amivel helyet spórolhatunk, és mik azok, amikre feltétlenül szükség van?

Célszerű az eddigi hagyományos dohányzóasztalt lecserélni egy olyanra, ami sok pakoló hellyel rendelkezik, így némi hely szabadul fel. A tv is remekül elvan a falon egy konzol segítségével, így azzal sem kell tervezni, hogy foglalja a helyet. Lehetőleg mindenképp olyan ülőgarnitúrát válasszunk, ami ágyazható, ágyneműtartós kanapé, hiszen ezzel rengeteg helyet takarítunk meg. Mivel ilyenkor nincs szükség ágyneműtartó szekrényre, úgy annak a helye tökéletesen hasznosítható ezer más módon.

Ha eddig egy egyszemélyes heverővel vagy éppen kihúzható fotellel/fotelággyal oldottuk meg a mindennapi alvást, akkor ideje beszerezni egy kisméretű kihúzható kanapét, mely  nappal összecsukott állapotban egy kétszemélyes kanapéként funkcionál, éjszakára pedig egy állandó alvásra szánt fekhelyet nyerünk általa. Azért fontos, hogy állandó alvásra alkalmas legyen, mivel az sokkal pihentetőbb, ami után nem érezzük úgy magunkat, mint akit kerékbe törtek.

Mivel egy kihúzható kanapé esetében a felvőfelületek nincsenek egy szintben, és különböző vastagságú és keménységű matracból állnak, így attól rövid úton fájni kezd a derekunk, reggel pedig úgy mászunk ki az ágyból, mint aki egy szemhunyást sem aludt. Éppen ezért nálunk nem is kapható ilyen típusú kanapé, csak és kizárólag kinyitható darabokat árulunk, ami maximálisan jót tesz a gerincnek. Ezeknél, méretét tekintve megtalálhatóak a legnagyobb, 180x200 centis daraboktól kezdve az egészen kisméretű kihúzható kanapéig minden variáció.

Az alvás fontossága

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen a mindennapokhoz szükséges teljesítőképességhez. Ez nem azt jelenti, hogy minden nap kötelező a napi 8 óra alvás, hiszen az emberek alvásigénye egyénenként változó. A legfontosabb, hogy az elalvás utáni első óra zavartalanul teljen, különben meglehetősen fáradtnak érezzük magunkat még 8 óra alvás után is. Ez főleg azért van így, mert az első órában van a leghosszabb mélyalvási periódusunk, azaz ilyenkor piheni ki a testünk a napi fáradalmakat. Természetesen a további alvás zavartalansága is fontos, de közel sem annyira, mint az első óra. Az alvás, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen, aktív állapot, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy testileg és szellemileg is megújulhassunk egy fárasztó nap vagy időszak után.

A nem megfelelő mennyiségű és minőségű alvás könnyen egészség- és a mindennapokban történő teljesítményromláshoz vezethet. A kialvatlanság jellemző tünetei a fáradtság, esetenként ingerlékenység és fejfájás, a koncentráció nehézsége és persze a feledékenység is. Jó hír, hogy ennek kezelése nem feltétlenül igényel szakorvost, elegendő egy megfelelő esti rutin kialakítása.

Természetesen ennek egy részét napközben is pótolhatjuk, de az mégsem olyan, mint amikor este lefekszünk, és egy kényelmes, kifejezetten pihentető alvásra tervezett ágyon tesszük ugyanezt.