Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 272


A kis lakások sztárja: a mini sarokgarnitúra

A kis lakások sztárja: a mini sarokgarnitúra 

Kicsi a lakás, de sok ülőhely kell? Nem elég egy sima kanapé, mert szeret elnyúlni a család a tv előtt? Nem, szerencsére ez a két igény nem ellentmondás már. Bemutatjuk a kis szobák nagy durranását, a mini sarokgarnitúrát.

Miért különleges a mini sarokgarnitúra?

A mai panelek nem kínálnak túl változatos lehetőséget az ülőgarnitúrák elhelyezéséhez, főleg akkor, ha nem rendelkezünk külön hálószobával. Ebben az esetben kompromisszumot kell kötni, de meg kell próbálni, hogy ebből is kihozzuk a legtöbbet.

A mini sarokgarnitúra pont egy ilyen megoldás, ami ötvözi magában a méretbeli megkötéseket, de kényelmet és maximális ülőfelületet nyújt a számunkra. Arról nem is beszélve, hogy bár kinyitva sem a legnagyobb, de a legfontosabb, hogy kényelmes legyen, és egészségesen alhassunk rajta. Ehhez nagyban hozzájárul a kinyitás módja, hiszen onnan is tudhatjuk, hogy az adott mini sarokgarnitúra alkalmas-e állandó alvásra.

Sőt, ha olyan szobába keresünk kanapét, ahova be se tudnánk vinni egyben egy nagyobbat, azoknak kifejezetten hasznos az, hogy sarokgarnitúráink mindegyike szétszerelve vagy legalább részben darabokban érkezik meg a célba. Mielőtt bárki is a szívéhez kapna, hogy össze kell szerelnie egy komplett kanapét, azok kedvéért jött létre az összeszerelési szolgáltatásunk. Ennek titka abban áll, hogy igény esetén a helyszínen kollégáink készre szerelik a bútort. Ez több okból is előnyös:


●     Nem kellenek külön szerszámok

●     Nem kell jártasság a bútorok összeszerelésében

●     Nincs több mellé fúrt lyuk és fordítva elhelyezett darab

●     Biztos, hogy jól lesz összerakva, így pedig él a garancia - ez főleg azért fontos, mert a szakszerűtlenül összerakott ágyra a gyártó nem vállal garanciát.

Hogyan növeljük a teret?

A legjobb megoldás egy kis szoba esetén, hogy nem zsúfoljuk túl bútorokkal. Ha hagyunk elég mozgásteret, jóval nagyobbnak és szellősebbnek tűnik az otthonunk, így célszerű a tv-t a falra szerelni, hogy ezzel is helyet nyerjünk. Ugyanígy a szekrények számát sem szabad túlzásba vinni. Könyves szekrény helyett válasszunk falra szerelhető polcokat, amikkel kihasználjuk a falak adta lehetőségeket.

A falak színével is játszhatunk, hiszen bizonyos színek, mint amilyen a fehér és a különböző világos árnyalatok, növelik a szoba méretét optikailag. Arról nem is beszélve, hogy jobb kedvre derítenek a vidám és meleg árnyalatok.

Ha felfelé szeretnénk növelni a szobát, akkor lehetőleg válasszunk a mennyezetnek világosabb színt, mint a fal más részeinek. Tehát ha sárga a falunk, akkor egy nagyon halvány árnyalat vagy egy fehér jó választás lesz, csakúgy, mint élénk narancs esetén egy világosabb.

Ha keskeny a szoba, és széltében tágítanánk, akkor a padló színét hangsúlyozzuk, vagy szerezzünk be egy olyan szőnyeget, ami a megfelelő irányban csíkozott. Ugyanígy hatékonyan tágíthatja egy jól elhelyezett, csíkos mini sarokgarnitúra.

Nem csak a fehér képes tágítani a szobákat, hanem tökéletesen megfelel a sárga, a narancssárga és árnyalataik, de még a kék és annak a világosabb tónusa is képes légiessé varázsolni a teret.

Inkább a zöldre voksolnánk? A sárgászöld meleg légkört teremt a lakásban, csakúgy, mint egy vidám színű mini sarokgarnitúra, sőt a napfényt is sokszorosan visszatükrözi. Tökéletes, ha valaki szereti a meleget és a sok napsütést.

Mindenképp érdemes alaposan körülnézni a kínálatunkban, mivel a legtöbb árnyalathoz megtalálhatja mindenki azt, ami igazán összhangba hozza a szobáját. Ha mégsem, akkor keressen minket bátran, kollégáink készséggel válaszolnak minden kérdésre!