Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 272


A vendégágy ezer arca

 A vendégágy ezer arca


Vendégség várható, de gondban van, mert nem tudja őket hova fektetni éjszakára? Sokaknak okoz ez problémát, mivel évi 1-2 alkalomért nem szívesen tartanak fenn egy külön szobát fekhellyel. Éppen nekik való megoldás a vendégágy vagy a kanapé vendégágy funkcióval. 

Milyen vendégágyakat ismerünk?

A vendégágy fő ismérve, hogy nincs állandó használatban, hanem időnként előkerül, alszanak rajta néhány éjszakát, majd megy vissza az eredeti helyére. A vendégágy lehet fix helyű, de akár elrakható is, függően a lakás belterületének a méreteitől.

Az elrakható vendégágyak közül a legkedveltebb a felfújható vagy önfelfújó matrac. Az önmagát felfújó matrac használata rendkívül egyszerű, hiszen csak ki kell nyitni, majd készen is van a fekhely. Sátorozáshoz igazán jó választás, hiszen nagyban megkönnyíti az életünket.

Egy másik opció a vendégágyra, hogy egy összehajtható matracot választunk, bár ez kevésbé elegáns megoldás, sőt, a padló közelsége miatt a felfázást sem lehet kizárni. Idősebb korosztály számára igen kényelmetlen lehet a lefekvés és a felállás, mivel egy matrac kifejezetten alacsony. Ezzel szemben a gyerekek biztosan szeretni fogják, így ha gyermek is van a vendégek között, ne vessük el az ötletet!

A kinyitható vendégágy is hasznos lehet, hiszen egy matracról beszélünk, ami egy ágyon helyezkedik el, de mégis mobil, és persze egyáltalán nem alacsony. Teherbírás tekintetében általában 120-150 kilogrammig terhelhető, így egy átlagos testalkatú ember számára ideális választás.

Kihúzható kanapé, fotel extra funkcióval

A vendégágyként funkcionáló kanapék általában kihúzható darabok, de ettől függetlenül nem kötelező, hogy kényelmetlenek is legyenek. Éppen ezért, ha kanapévásárlásra szánjuk magunkat, és rendszeresen gondban vagyunk a vendégek elhelyezésével, akkor mindenképp kinyitható darabot válasszunk, amivel meg is oldottuk 2 fő alvását. Kinyitható kanapéink előnyeivel már több bejegyzésben is foglalkoztunk, így kifejezetten érdekes olvasmány lehet a vásárlás előtt!

Ha az lenne a lényeg, hogy a gyermekünk barátja aludjon rajta, akkor jó szolgálatot tehet a vendégágyfunkciós ágy, hiszen gazdaságos és helytakarékos. Ez egy, az eredeti ágy alól kihúzható másik fekhelyet jelent, ami bár lejjebb helyezkedik el, teljes értékű, maximális pihenést biztosító ágy. Remek választás gyerekeknek, testvéreknek.

Egy kihúzható vagy kihajtható fotel is remek vendégágy lehet, hiszen csak akkor kell teljes terjedelmében használni, ha éppen úgy hozza a szükség. Ettől függetlenül pedig fotelként funkcionál a hétköznapokban vagy épp hempergőként a gyerekek számára.

Ha egy külön szobát tartunk fenn vendégszobának, akkor abba bármilyen ágyat elhelyezhetünk. A méretét tekintve egy 90 x 200 centiméteres heverő ugyanolyan praktikus, mint egy hasonló méretű ifjúsági ágy. Ha két vagy 3 személy elszállásolása a cél, akkor inkább egy 200 x 200-as franciaágyat érdemes választani, mivel ekkora méreten már két felnőtt is kényelmesen elalszik 1-2 kisgyerekkel néhány éjszakát.

Ha felkeltettük az érdeklődését, akkor mindenképp ajánljuk, hogy olvassa el a bejegyzéseinket, és így könnyen megtalálhatja az önnek megfelelő vendégágyat is. Ha pedig valamire nem talált választ, akkor keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, ahol kollégáink készségesen segítenek. Ha pedig inkább a saját szemének hisz, akkor keresse fel bemutatótermünket!