Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 272


Így lehetséges a matrac szagtalanítása

 Így lehetséges a matrac szagtalanítása

Az alvásunkhoz nélkülözhetetlen feltételek listája nem túl bőséges, viszont ezek a feltételek, mint például a matrac tisztítása és hozzá kapcsolódóan a matrac szagtalanítása is legalább olyan fontos, mint az, hogy a lehető legjobb minőségű termékek biztosítsák a pihentető alvás körülményeit.

 

A matrac minőségének jelentősége

Egy jó alváshoz feltétlenül szükség van egy ágykeretre, ezenfelül pedig matracra is, és ez a két összetevő együttesen tudja megadni mindazt a kényelmet, amelyre szervezetünknek szüksége van nap mint nap. Különösen a matrac bír döntő fontossággal, hiszen befolyásolja másnapunkat, de akár egész hetünkre, életünkre kihat.

Nonstop Bútor webáruházunk matrackínálatát böngészve egészen biztos lehet a vásárló, hogy gondosan tervezett és gyártott termékek közül választhat, ezt a választást pedig az áruházunk áttekinthető felépítése mellett az is segíti, hogy bőséges általános információk és pontos technikai paraméterek is megtalálhatók minden termék esetében.

A matrac szagtalanítása ugyanolyan jelentőségű

A tökéletesen pihentető alvásnak az ágykereten és a matracon kívül vannak azonban egyéb feltételei is. Mégpedig az, hogy ezen eszközök tisztítása alapos és rendszeres legyen, és ez legfőképpen a matracra érvényes. Könnyű ezt belátni, hiszen testünk közvetlen módon a matraccal kerül kapcsolatba, így a puha felület az, amely a leginkább ki van téve különféle szennyeződéseknek. Ennek egy plusz és igen kellemetlen velejárója, ha a matrac valahol büdössé kezd válni.

Egy szennyezett matrac a legkevésbé sem nyújt hívogató élményt, de ha mellette még szagos is, akkor abba már senki sem akar belefeküdni. A matrac szagtalanítása együtt jár a matrac tisztításával, amelynek rendszeresnek és alaposnak kell lennie, hiszen ez messze nem csak esztétikai kérdés. A levegőből, különféle ruhákból és egyéb textíliákból, valamint a testünkből számos kórokozó is bekerülhet a matrac szövetei közé, és ez bizony egészségügyi kockázattal is járhat. 

Mindenekelőtt cél a megelőzés

A matrac tisztán tartásánál fontos szempont a megelőzés. Ennek egyik eleme lehet, ha egy védőréteget is kap a matracunk. Webáruházunk fedőmatracot is forgalmaz, amelynél ugyan nem él az elállási, visszaküldési garancia, azonban ha a vásárlását követően, míg kipróbálja, nem csomagolja ki és elégedetlen a termékkel, visszafizetjük az árát vagy kicseréljük a fedőmatracot.

Megelőzésként tegyünk meg mindent a matrac védelme érdekében, tehát plusz huzattal, takaróval érdemes ellátni a fekvőhelyet, ezenfelül pedig ügyelni kell arra, hogy nem tiszta ruhában vagy élelmiszerrel a kezünkben használjuk ágyunkat. A megelőzés mellett sokat tehetünk a siker érdekében azzal is, ha gyorsan cselekszünk. Amint tehát szükségessé válik a matrac szagtalanítása, ne halogassunk, hanem cselekedjünk. Lényegesen könnyebb dolgunk lesz, ha már a baj megtörténte után azonnal nekilátunk a tisztításnak.

Házi praktikák

A nem kívánt szagok ellen nagyszerűen felvehetjük a küzdelmet ecetes oldat segítségével, és hasonlóan jó szolgálatot tehet a szódabikarbóna is. Ezt száradás után egyszerűen kiporszívózhatjuk és nagyszerű nedvszívó képessége miatt ilyenkor jó eséllyel a foltnak is búcsút mondhatunk. Ezen praktikák alkalmazása előtt feltétlenül javasolt egy alapos porszívózás is, azonban a matrac szálainak védelme érdekében nem ajánlott a legerősebb fokozatra állítani a gépünket.

Webáruházunk további blogcikkeiben további információkat találhat a matracok tisztításával, valamint megfelelő kiválasztásával kapcsolatban. Azonban ha továbbra is maradt kérdése, bátran keressen minket elérhetőségeinken