Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 281


Melyik a legjobb bútorszövet?

 

Utánajártunk, hogy melyik a legjobb bútorszövet


Az olyan bútordarabok, mint például a fotel, a kanapé vagy az ágy, fontos szerepet töltenek be a lakásban, éppen ezért nélkülözhetetlenek. Ha van lehetőségünk az anyagválasztásra, akkor felmerül a kérdés, hogy melyik a legjobb bútorszövet, ami nemcsak szép, hanem tartós és persze kényelmes is.


A bútorszövetek nagyon széles választékban kaphatók a mi webáruházunkban is, így legfeljebb a bőség zavara késztethet minket gondolkodásra, vacillálásra. Rendelkezésre áll többek között például a zsenília, a textil és dekorbőr, a velúr, a zsákszövet, a plüss, de a bőrhatású szövetek is többféle színben kaphatóak. 


Ezek közül melyek a legnépszerűbbek és közülük melyik a legjobb bútorszövet? Mai írásunkban ezt a témát fogjuk egy kicsit részletesebben is górcső alá venni.


Milyen feltételeknek kell megfelelnie a bútorszövetnek?


A bútorszövetekkel jellemzően olyan bútordarabok – például fotelek, kanapék, ülőgarnitúrák, ágyak, stb. – kerülnek bevonásra, amiket nap mint nap, rendszeresen használunk. Éppen ezért az egyik legfontosabb elvárás, aminek meg kell felelniük, az a kimagasló ellenálló képesség és tartósság.


Fontos, hogy a bútorszövet jól bírja a rendszeres használatból eredő súrlódást, és hogy ennek hatására ne szakadjon el és ne kopjon meg az anyaga. Mindemellett az is lényeges, hogy ne lehessen könnyen bepiszkolni, de ha ez mégis megtörténik, akkor ki lehessen tisztítani.


A bútorszövetnek színtartónak kell lennie, nem szabad, hogy a napfény hatására kifakuljon, megváltozzon a színe. Jó légáteresztő képességgel kell rendelkeznie, tapintásra pedig puhának, kellemesnek kell érződnie.


Íme, a válasz, hogy melyik a legjobb bútorszövet!


Nagyon sokféle szövet ideális lehet a bútorok bevonására, ha azonban arra a kérdésre akarunk válaszolni, hogy melyik a legjobb bútorszövet, akkor rögtön hármat is meg kell említenünk: a zseníliát, a bőrhatású szövetet és a velúrt.


A zsenília nagyon népszerű anyag, ami egyértelműen a tartósságának, illetve a puha tapintásának köszönhető. Kiválóan ellenáll a kopásnak, és nagyon kényelmes használatot biztosít, ráadásul sokféle színben elérhető.


A bőrhatású szövetek szinte egy az egyben leutánozzák az igazi bőr esztétikus, kifinomult, mondhatni klasszikus megjelenését, könnyen tisztíthatóak és jól ellenállnak a mindennapi használatnak. 


A velúr, illetve a velúr hatású anyagok elegáns, sőt mi több, luxushatást keltenek, nagyon kellemes tapintásúak és bár érzékenyebbek lehetnek a szennyeződésekre, ha odafigyelünk rájuk, akkor sokáig szépek maradnak.


Mi alapján válasszuk meg a szövet színét?


Természetesen nemcsak a szövet típusát kell körültekintően kiválasztanunk, hanem annak színét is, amennyiben azt szeretnénk, hogy végül tökéletes legyen az összhang. Szerencsére e tekintetben is meglehetősen nagy választék áll rendelkezésre, így mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb árnyalatot, ami szépen passzol az otthonába.


Fontos szempont például a szoba mérete, hiszen minél kisebb alapterületen kerülnek elhelyezésre a bútorok, annál lényegesebb lehet a térhatás optikai növelése. Ezt pedig például ezzel a gyönyörű platinum fehér bőrhatású szövettel érhetjük el. 


Színválasztáskor mindenképp vegyük figyelembe a nagyobb felületeken – például a padlón vagy a falakon – megjelenő árnyalatokat, melyek a leginkább dominálnak a lakótérben. Emellett pedig a többi bútor, illetve a különböző kiegészítők, különösen a függönyök és a szőnyegek színét se hagyjuk figyelmen kívül.


A webshopunk kínálatában nagyon sokféle – sötétebb és világosabb – árnyalatban elérhetőek a jó minőségű, tartós és a bútoroknak esztétikus megjelenést biztosító szövetek.