Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 281


Fókuszban a praktikus kialakítású sarok ülőgarnitúrák

Nagy öröm, amikor végre eljutunk életünk során arra a pontra, hogy saját ingatlant vásárolhatunk, amit úgy rendezhetünk be, ahogy csak szeretnénk. Az egyik legizgalmasabb projekt a nappali kialakítása, melynek során felmerülhet a kérdés, hogy melyik modellt válasszuk a sarok ülőgarnitúrák közül?

Már ha egyáltalán ilyen típusú, kialakítású ülőalkalmatosság mellett döntünk. De ezt miért ne tennénk, hiszen rengeteg előnnyel tud szolgálni! Már önmagában az is óriási pozitívum, hogy – a nevéhez hűen – remekül elhelyezhető valamelyik sarokban, ahol esztétikusan fog kinézni.


A webshopunk kínálatában többféle kialakítású sarokülő is elérhető, melyek minőségi alkatrészekből kerülnek legyártásra. Tartósak, esztétikusak, ráadásul könnyen ággyá alakíthatóak, sőt még ágyneműtartóval is fel vannak szerelve, aminek köszönhetően kényelmes tárolási lehetőségeket biztosítanak.


A sarok ülőgarnitúrák története 


Megfigyelhető, hogy napjainkban a sarok ülőgarnitúrák a fénykorukat élik, emiatt pedig sokan döntenek úgy, hogy egy ilyen ülőalkalmatossággal rendezik be a nappalijukat. Emiatt hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy egy újfajta bútorról van szó, ami korábban még nem létezett, erről azonban szó sincs!


Ha fel akarjuk göngyölíteni a történetüket, akkor egészen a 19. századig, egészen pontosan az ipari forradalomig kell visszamennünk az időben. A gépesített gyártási folyamatok megjelenése ugyanis lehetővé tette a nagyobb, robusztus kialakítású bútorok előállítását.


Az első prototípusok a viktoriánus korszak stílusára hajaztak, amire a nagy fokú díszítettség és az elegancia volt jellemző. Ezek a változatok még nem voltak annyira kényelmesek és funkcionálisak, mint a később megjelenő társaik. A 20. században azonban a kényelem is egy rendkívül fontos tényezővé vált, ekkor jelentek meg azok a modellek, amik a ma ismert sarok ülőgarnitúrák elődeinek tekinthetőek.


Milyen előnyei vannak a sarok ülőgarnitúrák használatának?


Ezeknek az ülőgarnitúráknak az egyik legnagyobb előnye, hogy az L formájuknak köszönhetően tökéletesen illeszkednek a sarkokhoz, ahol nagyon esztétikusan helyezhetőek el. Bár a méretük változó lehet, viszonylag sok ülőhelyet biztosítanak. Különösen igaz ez a nagyobb modellekre, melyeken egy nagyobb társaság is kényelmesen helyet tud foglalni.


Tökéletes választások a kisebb alapterületű nappalikba is, ahol jól ki szeretnénk használni a teret. Sok esetben többfunkciósok, hiszen sok modell úgy van kialakítva, hogy könnyen ággyá lehet alakítani. Ilyen többek között például a Rió sarokülő is, ami kinyitva egy nagy méretű, kényelmes fekvést és pihenést biztosító ágyként funkcionál.


Többféle színvariációban, illetve balos és jobbos kivitelben is elérhetőek


Az ülőgarnitúrák különböző színkombinációkban – például fekete-sötétszürke, világosbarna-arany, fehér-drapp, stb. – is kérhetőek, így mindenki azt a változatot választhatja, amelyik a legjobban illik az otthonához. Emellett meg lehet választani azt is, hogy balos vagy jobbos modellt szeretnénk-e.


Bízunk benne, hogy sikerült kedvet hoznunk ahhoz, hogy Ön is a kiváló minőségű, praktikus kialakítású sarok ülőgarnitúrák közül válasszon ülőalkalmatosságot a nappalijába. 


Amennyiben kérdése van az elérhető termékekkel vagy a rendelés, szállítás menetével kapcsolatban, akkor bátran keresse fel az ügyfélszolgálatunkat, a munkatársaink készségesen a rendelkezésére állnak!